Van 14 juli 2017 tot en met 31 december 2017 stelt 8mm een resem Gentse fotografische talenten voor op twee verschillende locaties. Spilfiguur is Farida Lemeatrag, die eigenhandig verantwoordelijk is voor twee nieuwe pop-upgalerijen in Gent.

Met ‘8mm’ wil Farida Gents fotografisch en beeldend talent in de kijker zetten op twee verschillende locaties. Op elke locatie toont een groep van acht een greep uit hun beste werk.

De eerste locatie is ‘NEST’, op het gelijkvloers van de voormalige bibliotheek van het Zuid, waar acht fotografen werk zullen tonen van 14 juli 2017 tot en met 31 december 2017. De bedoeling is maandelijks van foto’s te wisselen, zodat de pop-upgalerij regelmatig van aanbod verandert. De fotografen die hun werk hier voorstellen zijn Farida Lemeatrag zelf, samen met Nicolaj Verheyen, Heidi De Meulemeester, Balder Deschildre, Kristin Van den Eede, Kristof Vande Velde, Walter Van kerckvoorde en Herman Van Laere.

De tweede locatie is de oude Opel-garage in de Hoogstraat, die dankzij het bedrijf ‘Upflat’ gedurende juli en augustus plaats zal bieden voor 16 beeldende kunstenaars en fotografen.

Heidi De Meulemeester

Guido De Meulesmeester

Krist Demasure

Kristin Van den Eede

Kristof Vande Velde

Isabelle De Swaef

Ron Chiers

Balder Deschildre

Herman Van Laere

Walter Vankerckvoorde

Farida Lemeatrag

Hans Provoost

Rika Vanhove

Marc Expeels

Nicolay Verheyen

Els Van Bosbeke

 

 

 

 

 

 

 

 

Pop-UP 8mm

Roboexotica, Vienna 2013

At Vienna Design Week, 25. September - 4. October 2015